Goed doel

Het goede doel van 2013: Big Challenge, Alpe d'HuZes

BIG Challenge: Veehouderij tegen kanker. Varkenshouders, melkveehouders, pluimveehouders, dierenartsen, voeradviseurs, accountants, financieel adviseurs en onderzoekers uit Nederland, Duitsland, België en Frankrijk zetten zich in 2013 keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. 

Daarom beklimmen 216 fietsers en runners uit de veehouderij op 5 en 6 juni 2013 zo vaak mogelijk de Alpe d'huez met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker. De BIG Challenge-fietsers/runners maken deel uit van 8.000 sporters die die dagen deelnemen aan Alpe d'huzes. Het doel van BIG Challenge in 2013 is om tijdens Alpe d'HuZes 1.600.000 euro bijeen te fietsen/lopen. Een prachtige actie vanuit de veehouderij. Sweachster Angus ondersteunt deze actie van harte en organiseert daarom in mei 2013 een sponsor-kookworkshop. De gehele opbrengst komt ten goede aan Alpe d'HuZes!

Wil je meer weten en deze actie ook ondersteunen, los van je deelname aan een sponsor-kookworkshop? Kijk op: Opgeven is geen optie!


 


Het goede doel van 2012: Orange Babies

Ieder  voorjaar komen er ooievaars naar de omgeving van Beetsterzwaag. In de boomtoppen (met name langs de Sweachsterwei) worden de nesten gerenoveerd en de ooievaars paren en broeden er hun eieren uit. Gedurende het seizoen fourageren de ooievaars op percelen waar de Sweachster Angus koeien weiden. De jonge ooievaars worden er groot gebracht. In het najaar vertrekken de vogels voor een lange reis naar Afrika om het volgende voorjaar terug te keren naar onze streek.

De ooievaar is voor Sweachster Angus de link naar de Stichting Orange Babies. Orange Babies is een stichting die als voornaamste doel heeft zwangere vrouwen met hiv en hun baby's in Afrika te helpen. U leest er meer over op de website van Orange Babies. Sweachster Angus ondersteunde het goede doel van deze stichting.