Samenwerken

Sweachster Angus werkt samen met lokale partners. Gepassioneerde vakmensen die de ambitie hebben iets toe te willen voegen. Of het nu gaat om landschapsbeheer of om de ontwikkeling van een specifieke burger, steeds treffen we elkaar en gaan samen verder daar waar we alleen niet komen. Iedereen met zijn of haar eigen specifieke achtergrond en kwaliteit.

Er is een bijzondere vorm van samenwerking met het Lectoraat Food & Health van het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Er wordt onderzoek gedaan naar de vetzuursamenstelling in het vlees van grasgevoede runderen en de hieraan toe te schrijven gezondheidsclaims.
Voor de kookworkshops is er het coöperatief met chef kok Thom Gabie van Baars en beeldend kunstenaar Eja Siepman van den Berg van het Grietenijhuis.  
Met Peter Leon Wijn en Spijs is er de samenwerking op het vlak van de wijnen en is zijn winkel de fysieke plek waar klanten het vlees van Sweachster Angus kunnen afhalen. 

De dagelijkse aandacht voor de kudde is een gedeelde verantwoordelijkheid. Op die momenten dat er een arbeidspiek is en tijdens vakanties kan een beroep worden gedaan op Andries Looijenga. Ook hij kent alle dieren en weet wat er komt kijken bij het beheren van de kudde.

Alle dagen van jaar zetten we met een team van mensen alle activiteiten van Sweachster Angus rond. We doen dat graag en met passie.