Slow Food

Slow Food is een internationale beweging voor ecogastronomie. Voedsel moet lekker, puur en eerlijk zijn. Daarmee wordt bedoeld dat ons eten goed moet smaken; dat het zonder schade voor de leefomgeving, het dierenwelzijn en de gezondheid moet worden geproduceerd en dat producenten een eerlijke vergoeding moeten krijgen voor hun werk.

Slow Food werd opgericht in 1989 als reactie op fast food, op smaakvervlakking en de toenemende eenvormigheid van voedsel. De beweging streeft naar smaakvolle producten van goede kwaliteit, die duurzaam zijn geproduceerd. 
Maar de betrokkenheid van Slow Food-leden reikt veel verder. Slow Food houdt niet alleen van ambachtelijke producten van uitstekende kwaliteit maar zijn tegelijkertijd geïnteresseerd in de herkomst ervan, in de productiewijze, de economische en politieke context. Daarbij pleit de beweging voor behoud van authentieke soorten en rassen en biodiversiteit, waarmee we veelzijdigheid in soorten en rassen beogen.

Sweachster Angus is enthousiast lid van Slow Food Nederland, we nodigen je uit eens te kijken op de site www.slowfood.n

Sweachster Angus is enthousiast lid van Slow Food Nederland, we nodigen je uit eens te kijken op de site www.slowfood.nl