Bereidingstips

Tip 1:
Vlees van deze kwaliteit behoeft een bijzondere behandeling. Dit vlees heeft rust en tijd nodig om te ontdooien. Laat het vlees een dag voor gebruik in de ijskast ontdooien. Als het ontdooit is laat het dan een uur voor het bakken op kamertemperatuur komen. Buiten de ijskast op dezelfde dag is natuurlijk ook mogelijk, alleen geef het vlees ruim de tijd om te ontdooien.

Tip 2:
Ontdooi dit vlees nooit in de magnetron. Doe dat ook niet met behulp van warm kraanwater.

Tip 3:
Voor gebruik is het aan te raden het vlees droog te deppen met keukenpapier.

Tip 4:
De Ribeye steak, de kogelbiefstuk, de entrecote, de biefstuk en zelfs de bieflap uit uw pakket moeten maar zeer kort gebraden worden.

Tip 5:
Het lekkerste is om het vlees te bakken in een goed verhitte pan met roomboter en een klein beetje olie. Dit is om het vlees zo snel en mooi mogelijk dicht te laten schroeien.

Tip 6:
Het vlees is gerijpt, en heeft dus een deel van zijn vocht verloren, mag het niet op hoge temperatuur worden gegaard. Als de temperatuur te hoog is ‘slaat’  het vlees ‘door’ en wordt het taai. Je mag het wel even dichtschroeien, maar laat het vervolgens heel zachtjes rosé worden. Perfect!

Tip 7:
Altijd het vlees na het bakken naar smaak met peper en zout bestrooien.

Tip 8:
Laat het vlees enkele minuten tot rust komen voordat je het serveert.