Aberdeen Angus, vlees én wijn: wat een combinatie!

Speciaal voor de kookworkshops zijn de wijnen van Aberdeen Angus geselecteerd door Peter Leon. De door het Argentijnse wijnhuis Finca Flichman geproduceerde  wijnen zijn te verkrijgen in de webwinkel van Sweachster Angus. Meer details over de wijnen zijn daar te lezen. De wijnen  zijn ook verkrijgbaar bij Peter Leon Wijn en Spijs.

Wijngoeroe Robert Parker Jr. omschreef de bodega Finca Flichman als “probably Argentina’s finest winery”.

Finca Flichman over de relatie die dit wijnhuis heeft met de fokkers en houders van Aberdeen Angus koeien in Argentinië:
"Since long ago the Argentine Aberdeen Angus Breeders Association have enjoyed wines that suit the high expectations of their members. The quality of the Aberdeen Angus wines pleased the plate of close friends and later on was endorsed by lovers of wine from all over the world. Finca Flichman is proud to produce the classic wine at Mendoza in Argentina."

Finca Flichman werd in 1873 in het district Maipú ten zuiden van Mendoza opgericht en heeft sindsdien een belangrijke rol gespeeld binnen de Argentijnse wijnbouw. De eerste wijngaarden werden door de familie Flichman aangeplant in Barrancas, een prachtig terroir met een kiezelrijke bodem die ooit een rivierbedding vormde. Hier verrees ook de nog altijd bestaande monumentale bodega. In 1998 wisselde Flichman van eigenaar en kwam het in handen van de Portugese groep Sogrape.

De 300 ha wijngaarden van Flichman liggen op ongeveer 650 meter hoogte en hebben een bodemstructuur en een microklimaat die zich leent voor het verbouwen van kwaliteitsdruiven. Flichman brengt zijn wijnen op verschillende kwaliteitsniveaus: basiswijnen, reservewijnen en terroirwijnen uit de zones Barrancas en Tupungato (1120 meter hoogte!). Hoewel Flichman voortreffelijke Chardonnay produceert, ligt, zoals in heel Argentinië gebruikelijk is, ook hier de nadruk op rode wijnen. Die worden gemaakt van druiven als Malbec, Syrah en Cabernet Sauvignon. Van die drie is Malbec een typisch Argentijnse specialiteit en zo'n beetje de nationale druif van het land.